Long Live Rock n' Roll

Long Live Rock n' Roll

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

"Κι' αν είναι γρήγορες σαν σφαίρες, είναι μικρές χαμένες μέρες.."



Έρχονται κάποιες στιγμές στην ζωή του κάθε ανθρώπου όπου και η υπομονή και η ανοχή στα πάντα, φτάνουν στο τέλος τους. Όταν βρίσκεσαι στον πάτο, ακριβώς εκείνη είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ρίξεις μια μούντζα στα πάντα, να μηδενίσεις και να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή. Τέτοιες περιόδοι στη ζωή μας χαρακτηρίζονται από έντονο πόνο, κλάμα και αμφισβήτηση. Γιατί να φτάσω στον πάτο και πώς θα βρω την δύναμη να ξεκινήσω ξανά;

Όταν έρθουμε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα η ερώτηση που μας τριβελίζει το μυαλό είναι «γιατί να μου συμβαίνει αυτό;» ή «γιατί σε’ μένα;» Σκέφτηκες ποτέ πως αν δεν συνέβαινε σε σένα αυτό θα συνέβαινε σε κάποιον άλλον; Και αυτός ο άλλος σίγουρα θα είχε τις ίδιες απορίες με σένα, άρα «γιατί όχι σε σένα

Για το κάθε αδιέξοδο που θα κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι και να βρούμε την έξοδο του, έχουμε να πάρουμε ένα μάθημα, κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει αργότερα, που θα μας κάνει δυνατότερους και σοφότερους. Η απάντηση λοιπόν σ’ αυτό το γιατί που σε βασανίζει όποτε περνάς μια δυσάρεστη κατάσταση έρχεται, πάντα! Απλώς θα την λάβεις όταν δεν θα την χρειάζεσαι πια, όταν θα βγεις νικητής και θα έχεις γίνει σοφότερος. Τότε είναι που θα αναρωτηθείς καλά τότε γιατί ήταν όλα τόσο θολά και μαύρα στο μυαλό μου;

Το «κλικ» που τόσο λαχταρούσες θα γίνει, θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα στο μυαλό σου και ναι, θα λάβεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι όταν θα στέκεσαι γερά στα πόδια σου και δεν θα τις χρειάζεσαι πια. Θα καταλάβεις πολύ καλά γιατί δεν σε προσέλαβαν στην δουλειά που τόσο ήθελες, που δεν τα πήγες όσο καλά περίμενες στην εξέταση σου για το πτυχίο, που σε χώρισε η τύπισσα ή ο τυπάς (εξαρτάται από την κάθε περίπτωση) που ήσουν τόσο μα τόσο ερωτευμένος. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται, εστίασε στο θετικό της κάθε περίστασης και προχώρα με το κεφάλι ψηλά και τα πόδια να πατάνε γερά στο έδαφος.

Αλήθεια, έκανες ποτέ την διαπίστωση πως αυτό το «γιατί» μας έρχεται στο  μυαλό πάντα και μόνο όταν δεν περνάμε καλά; Δεν ήρθε ποτέ όταν είμασταν ερωτευμένοι ή όταν περνάγαμε υπέροχα με την παρέα μας. Είπες ποτέ «γιατί περνάω τόσο καλά σήμερα;» ή "γιατί αυτό το live που πήγα σήμερα ήταν τόσο γαμάτο;» Ποτέ.. Πάντα αγνοούμαι τα θετικά και εστιάζουμε στα αρνητικά, έτσι μας έχουν μάθει, αλλά καιρός είναι για να «ξεμάθουμε»!

Σταμάτα λοιπόν να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό και να πετάξεις αυτό το γιατί που σε βασανίζει όσο πιο μακριά μπορείς. Να εστιάζεις πάντα στα ωραία και να ξέρεις πως τις απαντήσεις που θες θα τις λάβεις αλλά όχι όταν τις έχεις ανάγκη. Θα έρθουν την στιγμή που θα σου φαίνονται όλα τόσο μακρινά, λες και δεν ήσουν εσύ ο πρωταγωνιστής αλλά ένας απλός θεατής.

 Ίσως γελάσεις κιόλας που μεγαλοποίησες τόσο πολύ αυτό το γεγονός που σε κούρασε τόσο πολύ αλλά στο τέλος θα νιώσεις άτρωτος, τόσο μα τόσο δυνατός, θα βγεις αλώβητος από το αδιέξοδο και τίποτα δεν θα σε αγγίζει πια γιατί με το μάθημα που έχεις πάρει θα μπορείς να προχωρήσεις ή ακόμη καλύτερα να τρέξεις σε όποια κατεύθυνση γουστάρεις και να ζήσεις όσα πιο πολλά μπορείς έχοντας στο μυαλό σου μονάχα δύο  πραγματάκια: Να ζεις τώρα χωρίς να αναβάλλεις τίποτα για αύριο και να γελάς πάντα, ακόμη κι’ όταν τα πράγματα δεν σου πηγαίνουν όπως ακριβώς θα ήθελες. Το γέλιο σου είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία και ο τρόπος για να αποδεικνύεις στον εαυτό σου πόνο δυνατός έχεις γίνει αφήνοντας την καρδούλα σου αθώα και πανέμορφη, όπως θα έπρεπε να την έχουμε όλοι μας. 

Γι’ αυτό λοιπόν σταμάτα την γκρίνια και τις ερωτήσεις, δώσε μια μούντζα στα πάντα, γύρισε την σελίδα και φτιάξε τα πράγματα όπως γουστάρεις με την κάθε λεπτομέρεια, και που ξέρεις ίσως αν μάθεις να αντιμετωπίζεις τα πάντα με αισιοδοξία να σου συμβούν σπουδαία πράγματα που δεν είχες καν φανταστεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου